Ouders

Luisteren naar je kind

In de praktijk ontvang ik vaak ouders die problemen ervaren met hun kind. Eet of slaapt jouw kind slecht? Heeft het regelmatig driftbuien, presteert het slecht op school of is het zo gevoelig voor prikkels dat het er last van heeft? Bij dit soort signalen is het belangrijk om te luisteren naar wat jouw kind jou probeert te vertellen. Kinderen spiegelen hun ouders; met hun gedrag, maar ook met lichamelijke, emotionele en psychische klachten. Door hier inzicht in te krijgen, kom je zelf meer in balans, als mens en als ouder. En je kind kan zich verder ontwikkelen, omdat het niet meer hoeft te spiegelen. Een positief effect op het hele gezin! Je krijgt bovendien praktische tips en oefeningen die je kunnen helpen in de opvoeding. Ik werk dan dus met jou en niet direct met jouw kind, omdat jij vaak de sleutel bent tot verandering. Kijk hier voor een voorbeeld uit de praktijk.

Daarnaast kan het ook zijn dat ik met het kind zelf aan de slag ga. Meestal is dat vanaf de leeftijd van 5/6 jaar. Door het kind inzichten en handvatten te geven hoe met dingen om te gaan komen ze meer in hun kracht te staan, waardoor ze beter functioneren in het dagelijks leven.

Voor wie?

Voor ouders die problemen ervaren met hun kind, inzicht willen krijgen in de herkomst van dit probleem en handvatten zoeken in de opvoeding.
Voor kinderen die hun verhaal willen vertellen en begeleiding zoeken. 

Met welke vragen kun je bij mij terecht?

Praktijk IN-JOY staat open voor ouders met vragen over hun kind op het gebied van: 

- Emoties: Boos zijn, driftbuien hebben, moeite hebben met uiten, veel huilen, vaak ruzie, jaloers zijn;
- Begeleiding tijdens echtscheiding;
- Communicatieproblemen;
- Leerproblemen;
- Angsten voor bijv. water;
- Autisme;
- Slaapproblemen;
- Gepest worden/pesten;
- Snel last van prikkels (hooggevoeligheid);
- Dyslexie;
- Problemen met zindelijkheid;
- Groeiproblemen;
- ADHD;
- Psychosomatische klachten, die hun oorpsrong kunnen hebben in emotionele blokkades (zoals hoofdpijn, eczeem, verkouden, koorts).

Let op, bovenstaande lijst is een opsomming van veelvoorkomende vragen/problemen. Mocht jouw vraag of het probleem met jouw kind hier niet tussenstaan dan kun je natuurlijk contact met mij opnemen om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Hoe werkt het?

Wanneer je contact opneemt met Praktijk IN-JOY (via diverse kanalen), hoor ik graag jouw vraag/wens met betrekking tot je kind. Op basis daarvan maken we een afspraak voor een eerste gesprek. Tijdens deze eerste sessie nemen we een vragenlijst door, zodat ik een goed beeld krijg van jou en je kind inclusief jouw vraag/wens met betrekking tot je kind. Afhankelijk van de vraag kan het zijn dat ook je kind en/of je partner bij het gesprek aanwezig zijn. Vervolgens gaan we direct aan de slag. Tijdens de sessies (met jou en/of je partner en/of het kind) maak ik onder meer gebruik maak van coaching en systemisch werk. Het aantal sessies is afhankelijk van de vraag en daar maken we duidelijke afspraken over. Alle begeleiding is gericht op inzicht en bewustwording, gecombineerd met praktische adviezen waar je ook echt iets mee kunt: van last naar licht!  

Wat kost het?

De prijs van een sessie (ong. 1 tot 1,5 uur) bedraagt € 75,-. Je kunt pinnen of contant betalen.
Een telefonisch consult is ook mogelijk. De prijs hiervoor is € 25,- per 30 minuten.
Voor bedrijven maak ik graag een passende offerte. Neem hiervoor contact met mij op.

Het kan gebeuren dat je jouw afspraak moet annuleren/wijzigen; laat dit zo tijdig mogelijk weten. Als je jouw afspraak binnen 24 uur tot de geplande afspraak wilt annuleren/wijzigen dan worden de kosten van een sessie (€ 70,-) in rekening gebracht. Praktijk IN-JOY wil op deze manier zorgen voor een effectieve begeleiding met regelmaat en een snelle doorstroom voor nieuwe cliënten.

Waar?

De gesprekken (behalve de telefonische consulten) vinden plaats in mijn praktijk in Alphen aan den Rijn.