Workshops en meer


Zin-in-Zin, Spiritueel café aan huis

Ik merk de laatste tijd dat mensen om mij heen, privé en zakelijk, behoefte hebben om over onderwerpen als bewustwording, spiritualiteit en groei te praten. Vandaar mijn inspiratie om te starten met het ''Zin-in-Zin, Spiritueel café aan huis''!

Eenmaal per maand ben je van harte welkom bij mij in de praktijk (aan huis) om te praten met gelijkgestemden over bewustwording, spiritualiteit en meer. Aan de hand van een onderwerp gaan we met elkaar in gesprek en kijken we wat komen mag. 

De eerste avond is vrijdagavond 16 februari. Je bent vanaf 20.15 u welkom bij Praktijk IN-JOY. We starten om 20.30 u tot ong. 22.00 u. De kosten zijn 15,- p.p. en dit is inclusief drinken en iets lekkers. Aanmelden kan via info@in-joy.nl.

_____________________________________________________________________________________________________


Kennismakingsbijeenkomst Familieopstellingen
 

Wil je ervaren hoe krachtig en oplossingsgericht een opstelling kan werken? Kom dan naar de kennismakingbijeenkomst Familieopstellingen!

Iedereen heeft een eigen plek in de familie, in het systeem. Dit systeem is van invloed op jou; hoe je bent en hoe je functioneert. Gedurende je leven loop je tegen thema's aan die jou bijv. belemmeren om jezelf zijn; die in de 'weg' zitten. Door een opstelling te doen krijg je inzicht in de verbindingen binnen jouw systeem, waardoor je ontdekt welke delen bij jou horen en welke juist niet van jou zijn. Door hiermee te werken word je meer vrij van overtuigingen/oordelen/belastingen vanuit het systeem, waardoor je meer jezelf wordt en je eigen weg kunt gaan. Naast dat je naar jezelf kunt kijken d.m.v. een familieopstelling, kun je deze ook inzetten om o.a. je relatie, gezin/kinderen en/of lichamelijke klachten te onderzoeken. 

Inhoud van de bijeenkomst

Aan het begin van de bijeenkomst krijg je uitleg over de werking van het systeem. Hierna volgen 2 opstellingen, waar bij elke opstelling de cliënt met representanten uit de groep aan de slag gaat onder leiding van 2 therapeuten: Joy de Jong (Praktijk de nieuwe Vlinder) en Joyce Dullaart (Praktijk IN-JOY). Je kunt deelnemen aan deze bijeenkomst als representant. Heb je een vraag, dan kun je je aanmelden als cliënt en gaan we jouw vraag tijdens de bijeenkomst opstellen, zie onder 'Aanmelden'. De werking van een opstelling is krachtig en werkt ook in de groep, bij de representanten, door. 

Datum en locatie

- Houd voor een nieuwe datum deze website en Facebook in de gaten!

Aanmelden

Aanmelden kan via info@in-joy.nl. Geef daarin aan of je representant wilt zijn of cliënt, als je zelf een opstelling wilt doen. Wil je als client ook aangeven wat het thema is waar je mee aan de slag wilt gaan?! 

Als representant betaal je EUR 20,-. Wil je zelf een opstelling doen als cliënt, dan betaal je EUR 45,- (s.v.p. contant betalen). De bedragen zijn inclusief koffie/thee en wat lekkers.  

_____________________________________________________________________________________________________

Thema-avond Het (hoog)gevoelige kind

Ben je op zoek naar handvatten in de opvoeding van jouw (hoog)gevoelige kind? Kom dan naar de thema-avond Het (hoog)gevoelige kind.  

Inhoud thema-avond

Tijdens deze avond krijg je informatie over het (hoog)gevoelige kind, waaronder hoe hij/zij ‘werkt’ en veel voorkomende kenmerken van dit kind. Daarnaast krijg je (opvoed)tips en oefeningen voor thuis én op school. Ook is er tijd voor het behandelen van een specifieke vraag over de opvoeding van jouw kind. Het kan zijn dat je vraag niet volledig beantwoord kan worden tijdens de thema-avond door bijv. beperkte tijd of onvoldoende informatie. Hiervoor vraag ik je begrip. De groep is relatief klein (max. 4 personen), waardoor er veel ruimte is voor interactie.

Datum en locatie

Houd voor een nieuwe datum deze website en Facebook in de gaten!
Het adres is Australiëlaan 29 in Alphen aan den Rijn, vlakbij het station.

Aanmelden

Aanmelden kan via info@in-joy.nl. De thema-avond kost EUR 20,- (s.v.p. contant betalen) en dit is inclusief koffie/thee en wat lekkers.  

_____________________________________________________________________________________________________

Workshop Spiegeltje, spiegeltje... wat spiegelt jouw kind?

"Mijn kind slaapt al twee jaar slecht'', "Mijn dochter durft geen andere kinderen aan te spreken" en "Ik vind het zo vervelend dat mijn kind zo druk is". Je kunt als ouder denken: ''Ach, dat gaat wel weer over." Maar soms gaat het gedrag niet over en hebben zowel ouder als kind er last van. Je kunt dan naar een arts, therapeut of kinderpsycholoog stappen. Maar soms hoef je niet zo ver te zoeken en kan het bewust worden van het gedrag van je kind al voldoende zijn om zowel je kind als jezelf te helpen: het gedrag vermindert of verdwijnt zelfs. 

Inhoud workshop

Slecht slapen, heel gevoelig zijn, altijd maar moe zijn, driftbuien, moeilijk praten, slecht kunnen concentreren... Bij dit soort signalen is het belangrijk om te luisteren naar wat jouw kind jou probeert te vertellen. Kinderen spiegelen ouders; met hun gedrag, maar ook met lichamelijke, emotionele en psychische klachten. Door hier inzicht in te krijgen kom je zelf meer in balans, als mens en als ouder. En je kind kan zich weer ontwikkelen, omdat het niet meer hoeft te spiegelen. Tijdens de 2 avonden gaan je aan de slag met jouw eigen casus: Welk gedrag/klacht van jou kind raakt jou? En wat vertelt het jou? Je krijgt bovendien praktische tips en oefeningen die je kunnen helpen in de opvoeding. De groep is relatief klein (max. 4 personen), waardoor er veel ruimte is voor interactie.

Datum en locatie

- 2 avonden van 20.15 uur tot ongeveer 21.45 uur. Je bent vanaf 20.00 uur welkom! Houd voor de exacte data deze website en Facebook in de gaten!
Het adres is Australiëlaan 29 in Alphen aan den Rijn, vlakbij het station.

Aanmelden

Aanmelden kan via info@in-joy.nl. De kosten zijn EUR 40,- (s.v.p. contant betalen) voor 2 avonden en dit is inclusief koffie/thee en wat lekkers. 

_____________________________________________________________________________________________________

Workshop Ouder van nu: Van druk,drukker,drukst naar rust

Ouders van nu hebben een druk leven met het gezin, werken, clubjes, sociaal leven en meer. Tijd voor jezelf en ontspannen komt niet of nauwelijks voor. Met alle gevolgen van dien: je ervaart stress, je piekert regelmatig, je bent moe en snel geïrriteerd, je ervaart lichamelijke klachten, je kinderen laten je niet met rust en je partner vraagt ook nog eens aandacht. Herken je hierin (een deel van) jouw leven? En wil je dit anders? Kom dan naar de workshop Ouder van nu: Van druk, drukker, drukst naar rust.

Inhoud van de workshop

Tijdens de workshop krijg je praktische handvatten om meer in het NU te leven, zodat je minder piekert en minder stress ervaart. Ook leer je hoe je je agenda beter kunt plannen en heel belangrijk: hoe je tijd voor jezelf creëert. 

Datum en locatie

- Houd voor de exacte data deze website en Facebook in de gaten! 
Het adres is Australiëlaan 29 in Alphen aan den Rijn, vlakbij het station.

Aanmelden

Aanmelden kan via info@in-joy.nl. De thema-avond kost EUR 20,- (s.v.p. contant betalen) en dit is inclusief koffie/thee en wat lekkers.